Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Bakłażan grillowany



Bakłażan grillowany – 1 kg potrawy

· Bakłażan – 1 kg

· Oliwa – 2 łyżki

· Ser feta light – 100g

· Sól


1. Bakłażana pokrój w plastry 1 cm

2. Pokrojone plastry posól delikatnie z obu stron i odłóż na 30 min, aby „puściły wodę”

3. Następnie ręcznikiem papierowym osusz bakłażana i posmaruj go oliwą

4. Rozgrzej patelnię teflonową lub grillową i smaż bakłażana na średnim ogniu z obu stron

5. Grillowane gorące bakłażany ułóż na talerzu i posyp je rozkruszonym serem fetą

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com