Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Boczniak duszony



Boczniak duszony - 1 kg potrawy

  • boczniak - 1,2 kg

  • masło - 1 łyżka

  • majeranek świeży - 1 łyżka lub suszony - 1 łyżeczka

  • sól, pieprz czarny mielony


  1. boczniaki pokrój w kostkę 2 x 2 cm lub przerwij palcami w paski

  2. na patelni rozgrzej masło i dodaj pokrojone grzyby i majeranek, przesmaż je chwilę, a następnie przykryj pokrywą

  3. grzyby duś ok. 5 min na małym ogniu

  4. na koniec boczniaki przypraw solą i pieprzem

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com