Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Cukinia grillowana



Cukinia grillowana – 1 kg potrawy

· cukinia – 1kg

· sos vinegret: 1 łyżka octu winnego, 3 łyżki oliwy, szczypta soli, 1 łyżeczka suszonej bazylii


Sposób wykonania:


1. cukinię pokrój w 1 cm plastry

2. dokładnie wymieszaj składniki sosu vinegret

3. w misce bardzo dokładnie wymieszaj cukinię z sosem i odstaw na 0,5-1 godzinę

4. rozgrzej grill i układaj na nim plastry cukinii

5. kiedy lekko się zrumieni, przewracaj na drugą stronę

6. kiedy cukinia zrumieni się również od spodu, danie jest gotowe do podania

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com