Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Dorsz duszony w pomidorach



Dorsz duszony w pomidorach – 1 kg potrawy

· Filety z dorsza – 1 kg

· Pomidory – 0,5 kg

· Przyprawy: sól, tymianek


1. Pomidory umyć, sparzyć przez 5 sekund wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w grubą kostkę

2. Filety dorsz opłukać wodą, przyprawić, ułożyć w rondelku

3. Do ryby dodać pokrojone pomidory, lekko posolić je na wierzchu i dusić pod przykryciem ok. 10 minut.

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com