Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com

Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Gulasz z fasoli, cukinii i pomidorów



Gulasz z fasoli, cukinii i pomidorów – 1 kg potrawy

· Fasola biała ugotowana – 300g

· Cukinia – 400g

· Pomidory – 400g

· Cebula – 100g

· Oliwa – 2 łyżki

· Sól, zioła prowansalskie

1. Pomidory zalej wrzącą wodą na 10 s, potem obierz ze skóry i pokrój w kostkę 2x2 cm

2. Cukinię młodą i małą nie obieraj, większą obierz, wytnij komorę nasienną i pokrój w cząstki 2x2 cm

3. Cebulę obierz i pokrój w półplastry lub grubą kostkę

4. W rondelku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i ją zeszklij

5. Następnie dodaj pomidory i cukinię i duś pod przykryciem do konsystencji cukinii al. DENTE

6. Potem dodaj ugotowaną fasolę, przypraw solą i ziołami i całość zagotuj