Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Gulasz z piersi kurczaka




Gulasz z piersi kurczaka – 1 kg potrawy

· Piersi z kurczaka – 1 kg

· Oliwa – 1 łyżka

· Sok pomidorowy – 100g

· Sól – 10g

· papryka słodka – 1 łyżeczka

1. Mięso pokrój w kostkę ok. 2x2 cm

2. W rondelku rozgrzej oliwę

3. Dodaj mięso i chwilę przesmaż na dużym ogniu

6. Następnie przypraw gulasz solą i papryką, dodaj sok pomidorowy, przykryj pokrywą i duś na małym ogniu ok. 10 min

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com