Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Gulasz z szynki wieprzowej



Gulasz z szynki wieprzowej - 1 kg potrawy

  • mięso z łopatki b/k - 1 kg

  • cebula - 1 szt mała

  • oliwa - 2 łyżki

  • koncentrat pomidorowy - 70g

  • woda - 1 szkl

  • jogurt naturalny -150g

  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy

  1. mięso pokrój w kostkę i zrumień na patelni na oliwie ze wszystkich stron

  2. zrumienione mięso przełóż do rondelka, dodaj 1 szkl wody, przyprawy i duś pod przykryciem 40 minut na małym ogniu

  3. w trakcie duszenia dodaj cebulę pokrojoną w kostkę i koncentrat pomidorowy

  4. kiedy gulasz jest gotowy dodaj do niego jogurt i wymieszaj

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com