Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Jaja poszetowe



Jaja poszetowe

· Jaja – 4 szt

· Woda do gotowania jaj – 1 l

· Ocet – 1 łyżka

· Sól – 0,5 łyżeczki


Sposób wykonania:


1. Jaja umyć i każde oddzielnie wybić do miseczki

2. W szerokim i niskim garnku zagotować wodę z solą i octem

3. Na wrzącą wodę delikatnie wylewać jaja z miseczki, każde oddzielnie tak, aby się nie zlepiły

4. Na wolnym ogniu gotować 3 minuty

5. Każde jajo wyjąć łyżką cedzakową, odsączyć z wody

6. Podawać na gorąco

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com