Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com

Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Jaja zapiekane w pomidorach



Jaja zapiekane w pomidorach – 1 kg potrawy

· Pomidory duże – 5 szt

· Jaja – 5 szt

· Szczypiorek – 0,5 pęczka

· Przyprawy: sól

1. Pomidory umyć, odciąć ¼ pomidora od góry, wydrążyć komorę z nasionami

2. Jaja umyć, po jednym wbić do wgłębień w pomidorach, posypać solą i szczypiorkiem

3. Piec w nagrzanym piekarniku (200 st. C) 20-30 minut aż zetnie się białko jaj

4. Podawać na gorąco z grzankami lub pieczywem