Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Kapusta gotowana z pomidorami



Kapusta gotowana z pomidorami – 1 kg potrawy

· kapusta biała - 1 kg

· cebula - 1 szt mała

· olej rzepakowy - 2 łyżki

· sól, pieprz ziołowy

· woda - 1 szkl

· przecier pomidorowy - 1 szkl


Sposób wykonania:


1. kapustę poszatkuj

2. do garnka wlej 1 szkl wrzącej wody, dodaj poszatkowaną kapustę i zacznij gotować na małym ogniu z uchyloną pokrywą, co jakiś czas mieszając

3. cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju na patelni

4. zeszkloną cebulę dodaj do kapusty i wymieszaj

5. w trakcie gotowania kapustę przypraw do smaku pieprzem ziołowym i solą

6. kiedy kapusta będzie al dente (po ok. 30 minutach) dodaj przecier pomidorowy i całość gotuj jeszcze ok. 5 minut

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com