Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Kiszona kapusta biała lub czerwona



Kiszona kapusta biała lub czerwona – 1 kg potrawy

· Kapusta poszatkowana – 1 kg

· Sól – 10g

1. Poszatkowaną kapustę wymieszaj z solą i ubij drewnianą kulą w 2 l słoiku lub naczyniu kamionkowym

2. Kiedy kapusta puści sok, zakręć słoik nakrętką lub kamionkę przykryj talerzem i odstaw kapustę do kiszenia np. na blacie kuchennym

3. Codziennie kapustę dociskaj drewnianą kulą, aby na wierzchu pojawiał się sok i zakręcaj słoik

4. Już po tygodniu masz wspaniałą ukiszoną kapustę.

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com