Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Kofta



Kofta – 1 kg potrawy

· Mięso wołowe mielone – 500g

· Cebula – 150g

· Papryka – 150g

· Czerwona fasola konserwowa – 150g

· Jajko – 1 szt

· Sól, imbir mielony, pieprz mielony

· Oliwa – 2 łyżki

· Wykałaczki długie

1. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę

2. Czerwoną fasolę zmiksuj blenderem

3. Wszystkie składniki kofty dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku

4. Na mokrą rękę nabieraj ok. 100g mięsa, nałóż je na wykałaczkę i formuj wałeczek

5. Uformowane patyczki z mięsem posmaruj oliwą

6. Rozgrzej patelnię grillową i smaż Koftę z 2 stron

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com