Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Krewetki duszone w winie



Krewetki duszone w winie – 1 kg potrawy

· Krewetki królewskie obrane

· Czosnek 5 ząbków

· Masło – 20g

· Wino białe wytrawne – 150g

· Sól – 1 łyżeczka

· Zielona pietruszka – ½ pęczka

1. Czosnek obierz i drobno posiekaj

2. na patelni rozgrzej masło i zeszklij czosnek ok. 1 min

3. następnie dodaj oczyszczone i osuszone krewetki i przesmaż na dużym ogniu ok. 2 min

4. do krewetek dodaj wino, sól i przykryj je pokrywą i duś na małym ogniu ok. 3-5 min

5. na koniec dodaj zieloną pietruszkę

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com