Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com

Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami



Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami – 1 kg potrawy

· Wywar jarski/mięsny – 600g

· Kasza jęczmienna mazurska – 80g

· Woda do gotowania kaszy – 150g

· Ziemniaki – 250g

· Sól

· Zielona pietruszka – ½ pęczka

1. Kaszę ugotuj z dodatkiem soli

2. Ziemniaki obierz, pokrój w drobną kostkę i ugotuj w wywarze do miękkości ok. 15 min

3. Do ugotowanych ziemniaków dodaj kaszę i całość zagotuj

4. Krupnik przypraw do smaku solą i posyp zieloną posiekaną pietruszką