Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Kurczak duszony w majeranku



Kurczak duszony w majeranku - 1 kg potrawy

  • udka z kurczaka bez kości i skóry - 1 kg

  • oliwa - 2 łyżki

  • majeranek suszony - 2 łyżeczki

  • sól - 10g

Sposób wykonania:


  1. mięso włóż do miski,dodaj sól, otarty w dłoniach majeranek i oliwę

  2. wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka - kilkanaście minut

  3. rozgrzej patelnię i układaj na niej zamarynowanego kurczaka, a resztę oliwy z przyprawami wylej na patelnię

  4. kiedy zrumieni się z jednej strony, odwróć na drugą

  5. po zrumienieniu kurczaka z obu stron, przykryj patelnię pokrywą i ustaw palnik na minimum

  6. kurczaka duś we własnym sosie 30 min

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com