Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Kurczak z warzywami z patelni



Kurczak z warzywami z patelni – 1 kg potrawy


· pierś z kurczaka - 0,5 kg

· warzywa mrożone na patelnię - 0,5 kg

· oliwa - 1 łyżka

· curry, sól


Sposób wykonania:


1. pierś z kurczaka pokroić w paski w poprzek włókien, wymieszać z curry i oliwą.

2. rozgrzać patelnię i smażyć na niej na dużym ogniu pokrojonego kurczaka często mieszając ok. 2 minut

3. do zrumienionego kurczaka dodać mrożonkę warzywną, wymieszać, przykryć pokrywą i dusić ok. 5 min

4. kiedy warzywa są al dente posolić potrawę.

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com