Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Marchewka gotowana z groszkiem



Marchewka gotowana z groszkiem – 1 kg potrawy

· Marchew – 0,75 kg

· Groszek mrożony – 0,25 kg

· Masło – 1 łyżeczka

· Sól


Sposób wykonania:


1. Marchew umyć, obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka i zalać 1 szklanką wrzącej wody, dodać masło, sól i gotować powoli pod przykryciem do miękkości

2. W innym garnku zagotować 0,5 l wody z solą i wrzucić zamrożony groszek, gotować bez przykrycia do miękkości, odcedzić

3. Do miękkiej marchewki dodać groszek i razem zagotować

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com