Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Omlet mieszany z papryką



Omlet mieszany z papryką – 1 kg potrawy

· Jaja – 10 szt

· Papryka – 500g

· Szczypiorek – 1 pęczek

· Oliwa – 3 łyżki

· Sól, pieprz


1. Paprykę pokrój w kostkę 1cm x 1 cm

2. Szczypiorek pokrój drobno

3. Na teflonowej patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na niej paprykę ze szczypiorkiem ok. 2 min

4. Jaja rozbij i dokładnie wymieszaj trzepaczką z dodatkiem soli i pieprzu

5. Masę jajeczną wylej na paprykę i smaż najpierw z jednej strony do zestalenia omletu, a następnie z drugiej strony do lekkiego zrumienienia

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com