Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Omlet z szynki, pomidorów i mozzarelli



Omlet z szynki, pomidorów i mozzarelli – 1 kg potrawy

· Jaja – 4szt

· Mozzarella – 120g

· Szynka – 130g

· Pomidory koktajlowe– 550g

· Oliwa – 3 łyżki

· Bazylia, oregano, sól – do smaku

1. Pomidory koktajlowe przekrój na pół

2. Mozzarellę pokrój w drobną kostkę

3. Szynkę pokrój w paski

4. Jaja roztrzep dokładnie trzepaczką, dodaj pozostałe składniki, sól i przyprawy i delikatnie wymieszaj

5. Na patelni rozgrzewaj oliwę i wylej na nią ok. 1/3 lub ¼ masy

6. Smaż do zrumienienia i zestalenia góry, następnie łopatką przerzuć na drugą stronę i smaż do lekkiego zrumienienia

7. W ten sam sposób smaż kolejne omlety

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com