Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Papryka nadziewana warzywami



Papryka nadziewana warzywami pieczona – 1 kg potrawy

· Papryka – 4 szt

· Włoszczyzna paski mrożona– 0,5kg

· Cebula – 0,25kg

· Oliwa – 1 łyżka

· Zielona pietruszka – 0,5 pęczka

· Koncentrat pomidorowy – 0,05kg

· Przyprawy: sól, papryka ostra


Sposób wykonania:


1. Cebulę obrać i pokroić w półplastry

2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i zeszklić

3. Do zeszklonej cebuli dodać zamrożone warzywa i smażyć do odparowania wody

4. Dodać sól, paprykę ostrą i koncentrat pomidorowy, wymieszać

5. Strąki papryki umyć, przeciąć na pół wzdłuż, wyciąć komorę nasienną

6. Połówki papryki napełnić nadzieniem z warzyw, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć i piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com