Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Pasta z soczewicy



Pasta z soczewicy – 1 kg potrawy

· Soczewica czerwona – 500g

· Woda – 500g

· Cebula - 100g

· Oliwa – 1 łyżka

· Majeranek – 1 łyżka

· Sól – 10g

· Kumin – 0.5 łyżeczki


1. Soczewicę ugotować w wodzie do miękkości (ok. 5-10 min) z dodatkiem soli

2. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na oliwie z majerankiem i kuminem

3. Wszystkie składniki pasty zmiksować blenderem na gładką konsystencję

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com