Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Pieczarki duszone



Pieczarki duszone – 1 kg potrawy

· Pieczarki – 1 kg

· Cebula – 0,1 kg

· Koperek – 0,5 pęczka

· Śmietanka 12% - 0,1l

· Oliwa – 2 łyżki

· Przyprawy: sól, pieprz


Sposób wykonania:


1. Pieczarki umyć, pokroić w ćwiartki

2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie w rondelku, dodać pokrojone pieczarki

3. Przykryć pokrywą i dusić ok. 10 minut

4. Koperek umyć, osuszyć, drobno pokroić

5. Pieczarki przyprawić do smaku, zdjąć z ognia, dodać śmietankę i koperek, wymieszać

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com