Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Pieczarki faszerowane



Pieczarki faszerowane – 1 kg potrawy

· pieczarki - 1,5 kg

· cebula - 1 szt mała

· ser oscypek - 50g

· oliwa - 1 łyżka

· zielona pietruszka - 0,5 pęczka


Sposób wykonania:


1. pieczarki umyj, oderwij trzony od kapeluszy

2. trzony pokrój w drobną kostkę

3. cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie

4. do zeszklonej cebuli dodaj pokrojone trzony i smaż 2-3 minuty, zestaw z ognia

5. oscypek pokrój w drobną kostkę

6. zieloną pietruszkę posiekaj

7. do przestudzonych usmażonych trzonów dodaj oscypek i zieloną pietruszkę, wymieszaj

8. farszem napełniaj kapelusze pieczarek

9. faszerowane pieczarki piecz 15 minut w temp. 220 st.

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com