Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Pieczarki smażone




Pieczarki smażone – 1 kg potrawy

· Pieczarki drobne – 1 kg

· Masło sklarowane – 1 łyżka

· Zielona pietruszka – 0,5 pęczka

· Przyprawy: sól, pieprz


Sposób wykonania:


1. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić na połówki

2. Zieloną pietruszkę umyć, osuszyć, drobno pokroić

3. Na patelni rozgrzać sklarowane masło, dodać pieczarki i smażyć ok. 3-5 minut na dużym ogniu

4. Na koniec dodać pietruszkę i przyprawić do smaku

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com