Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Pierś z kurczaka duszona z pieczarkami



Pierś z kurczaka duszona z pieczarkami – 1 kg potrawy

· Pierś z kurczaka – 600g

· Pieczarki - 500g

· Cebula – 100g

· Oliwa – 2 łyżki

· Sól – 10g

· Majeranek – 1 łyżeczka


1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę 2x2 cm

2. Pieczarki pokrój na połówki lub ćwiartki

3. Cebulę pokrój w drobną kostkę

4. W rondelku zeszklij cebulę na oliwie, dodaj kurczaka i pieczarki, sól, majeranek

5. Składniki duś pod przykryciem na małym ogniu 10 min

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com