Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Polędwiczka wieprzowa pieczona



Polędwiczka wieprzowa pieczona – 1 kg potrawy

· polędwiczka wieprzowa – 1,2kg

· oliwa z oliwek - 2 łyżki

· sól, pieprz ziołowy


Sposób wykonania:


1. polędwiczkę wieprzową przypraw solą i pieprzem ziołowym i polej 1 łyżką oliwy

2. ustaw temperaturę na 220 st i piecz polędwiczkę w nagrzanym piekarniku 30 minut

3. po wyjęciu z piekarnika potrawę podawaj od razu na stół

4. polędwiczkę należy pokroić w grube plastry po skosie

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com