Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Polędwiczki miodowo-musztardowe

Polędwiczki miodowo-musztardowe

  • Surowce na 1 kg potrawy:

  • polędwiczki drobiowe - 1 kg

  • oliwa - 2 łyżki

  • miód - 1 łyżka

  • musztarda - 2 łyżki

  • sól - 10g

  • kurkuma, imbir


Sposób przygotowania:

  1. w misce wymieszaj rózgą sól i przyprawy z oliwą, miodem i musztardą

  2. polędwiczki dokładnie wymieszaj w misce z marynatą i odstaw na 1 h

  3. piekarnik nagrzej do 220st C,

  4. polędwiczki ułóż jedną warstwą w naczyniu do pieczenia i wstaw do gorącego piekarnika na 20 min

  5. sos powsatły podczas pieczenia koniecznie wykorzystaj do polania mięsa na talerzu.

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com