Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Pstrąg grillowany/pieczony



Pstrąg grillowany/pieczony – 1 kg potrawy

· Pstrąg cały– 1,2kg

· Oliwa – 1 łyżka

· Tymianek świeży – 1 łyżeczka

· Zielona pietruszka – 1 pęczek

· Sól – 10g

1. Od pstrąga odetnij płetwy i głowę, opłucz go wodą i osusz ręcznikiem papierowym

2. Oliwę wymieszaj z tymiankiem i solą i natrzyj pstrąga marynatą

3. Do środka pstrąga włóż liście zielonej pietruszki

4. Na rozgrzanej patelni grillowej lub teflonowej połóż pstrąga i grilluj go z każdej strony po ok. 3-4 min lub w naczyniu żaroodpornym włóż pstrąga do nagrzanego piekarnika do 220 st. i piecz go 20 min

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com