Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Rattatouille



Rattatouille

Przepis na 1kg potrawy:

· Cukinia – 200g

· Kabaczek – 200g

· Bakłażan – 200g

· Cebula – 200g

· Pomidory – 200g

· Papryka – 200g

· Oliwa – 50g

· Czosnek – 5 ząbków

· Sól, zioła prowansalskie


1. Wszystkie warzywa pokrój w grubą kostkę lub w paski

2. W rondlu rozgrzej oliwę i zeszklij posiekany czosnek

3. Do rondla dodaj wszystkie warzywa i duś powoli pod przykryciem ok. 15 min

4. Ratattuille przypraw do smaku solą i ziołami prowansalskimi

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com