Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka bułgarska



Sałatka bułgarska – 1 kg potrawy

· Brokuły – 0,6kg

· Ser feta light – 0,2kg

· Orzechy włoskie – 0,1kg

· Jogurt naturalny – 100ml

· Czosnek – 2 ząbki

· Sól


Sposób wykonania:

1. Brokuły umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie bez przykrycia al. dente, odlać wodę, ostudzić

2. Orzechy drobno posiekać

3. Czosnek obrać i drobno posiekać ze szczyptą soli

4. Fetę pokroić w kostkę

5. Jogurt wymieszać z czosnkiem, ew. przyprawić solą do smaku

6. Brokuły wyłożyć do salaterki, a na nich rozsypać pokrojoną fetę, całość polać sosem jogurtowym i posypać orzechami

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com