Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka Cezar



Sałatka Cezar – 1 kg potrawy


· Filet z kurczaka – 0,5 kg

· Sałata rzymska – 0,1 kg

· Pieczywo ciemne na grzanki – 8 kromek

· Pomidory koktajlowe – 0,25 kg

· Jogurt grecki – 0,5 szkl

· Anchois – 1 op

· Oliwa – 2 łyżki

· Sól, oregano


Sposób wykonania:


1. Filety z kurczaka pokrój w kostkę lub w paski, wymieszaj je z 1 łyżką oliwy, solą i oregano

2. Rozgrzej patelnię teflonową i usmaż na niej krótko kurczaka

3. Pieczywo na grzanki pokrój w kostkę 1cm x 1cm, wymieszaj z 1 łyżką oliwy i oregano

4. Rozgrzej patelnię teflonową i rumień powoli grzanki na patelni

5. Sałatę rzymską pokrój na paski i rozłóż na dużym półmisku lub talerzu

6. Pomidory koktajlowe przekrój na pół i rozsyp na sałacie

7. Na sałatę rozsyp również kurczaka i grzanki

8. Jogurt zmiksuj z anchois na jednolitą konsystencję

9. Sałatkę polej na wierzchu powstałym sosem

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com