Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka meksykańska



Sałatka meksykańska - 1kg potrawy


· mieszanka warzyw po meksykańsku 0,2kg

· papryka czerwona – 0,25kg

· cebula - 1 szt mała

· ogórek kiszony - 0,25 kg

· kiełbasa wiejska z czosnkiem - 0,25 kg

· majonez – 1 łyżka

· sól


Sposób wykonania:


1. mieszankę warzywną odsącz z zalewy

2. ogórek kiszony i kiełbasę pokrój w ćwierćplastry

3. paprykę pkrój w kostkę

4. cebulę pokrój w drobną kostkę

5. wszystkie składniki posól, wymieszaj dokładnie z majonezem

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com