Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka szopska



Sałatka szopska – 1 kg potrawy

· Papryka słodka– 0,45kg

· Pomidory – 0,45kg

· Cebula czerwona – 0,1kg

· Papryka ostra – 1 strąk

· Oliwa – 3 łyżki

· Ocet balsamiczny – 1 łyżka

· Zielona pietruszka – 0,5 pęczka

· Sól, cukier – szczypta


Sposób wykonania:


1. Umyć warzywa, z papryki wykroić nasadę z nasionami, cebulę obrać

2. Paprykę słodką pokroić w paseczki 0,5cmx3cm, cebulę pokroić w półkrążki, paprykę chili i pietruszkę posiekać

3. Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem vinegret (dokładnie wymieszana oliwa z octem i przyprawami)

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com