Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka wołyńska



Sałatka wołyńska – 1 kg potrawy

· Buraki czerwone – 0,5kg

· Kapusta kiszona – 0,5kg

· Cebula – 0,1kg

· Oliwa – 2 łyżki

· Zielona pietruszka – 0,5 pęczka


1. Umyć buraki i ugotować w skórce do miękkości

2. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę

3. Ugotowane buraki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach

4. Wymieszać buraki z kapustą, cebulą i oliwą

5. Posypać pokrojoną pietruszką

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com