Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka z brokułów



Sałatka z brokułów – 1 kg potrawy


· Brokuły – 0,5 kg

· Jaja – 4 szt

· Pomidory – 20 dag

· Cebula – 1 szt mała

· Koperek – 0,5 pęczka

· Majonez – 1 łyżka

· Jogurt grecki – 4 łyżki

· Sok z cytryny – 1 łyżeczka

· Sól, cukier


Sposób wykonania:


1. Brokuły ugotuj al. Dente w osolonej wodzie bez przykrycia i ostudź

2. Jaja ugotuj na twardo i ostudź w zimnej wodzie

3. Pomidory pokrój na ćwiartki lub ósemki

4. Cebulę drobno posiekaj nożem na desce

5. Koperek drobno pokrój

6. Brokuły rozsyp na dużym półmisku lub talerzu

7. Na brokułach poukładaj pokrojone pomidory

8. Jajka pokrój na ćwiartki i poukładaj na brokułach

9. Cebulę pokrój w półkrążki i rozsyp na sałatce

10. Koperek, majonez, jogurt grecki, sok z cytryny wymieszaj i przypraw do smaku solą i cukrem

11. Sałatkę polej przygotowanym sosem

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com