Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka z buraków



Sałatka z buraków – 1 kg potrawy

· buraki – 1,2 kg

· czosnek - 3 ząbki

· oliwa - 3 łyżki

· kolendra świeża - 1 łyżka posiekana

· sól, cukier, ocet balsamiczny


1. buraki ugotuj w mundurkach al dente

2. zalej zimną wodą i poczekaj, aż ostygną i obierz je ze skóry

3. buraki pokrój w paski lub małe słupki

4. czosnek drobno posiekaj

5. kolendrę drobno pokrój

6. wszystkie składniki wymieszaj, dodaj oliwę i przyprawy do smaku

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com