Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka z indyka, ryżu i pomidorów suszonych



Sałatka z indyka, ryżu jaśminowego i pomidorów suszonych – 1 kg potrawy

· ryż jaśminowy – 150g

· woda do gotowania ryżu – 300g

· pierś z indyka wędzona – 350g

· suszone pomidory w oliwie – 200g odsączonych

· zielona pietruszka – 1 pęczek


1. ryż wsyp do wrzącej, lekko osolonej wody i gotuj pod przykryciem na małym ogniu, co jakiś czas mieszając

2. kiedy ryż wchłonie całkowicie wodę, zestaw go z ognia i ostudź

3. pierś z indyka pokrój w kostkę 0,5x0,5 cm

4. pomidory suszone odsącz z oliwy i pokrój w 0,5 cm paski

5. zieloną pietruszkę pokrój drobno

6. wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com