Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka z pieczarek



Sałatka z pieczarek – 1 kg potrawy

· Pieczarki – 1kg

· Cebula - 0,25kg

· Oliwa – 3 łyżki

· Koncentrat pomidorowy – 0,05kg

· Cytryna – 0,5 szt

· Sól, pieprz, majeranek, papryka w proszku

· Zielona pietruszka – 0,5 pęczka


1. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie, posypać szczyptą papryki, dodać koncentrat pomidorowy

2. Pieczarki umyć, pokroić w plastry i dodać do cebuli

3. Przyprawić składniki solą i pieprzem, smażyć ok. 10 minut aż do odparowania z patelni wody

Ostudzić, wymieszać z sokiem z cytryny, podawać na zimno posypane pokrojoną pietruszką

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com