Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Sałatka z tuńczyka



Sałatka z tuńczyka – 1 kg potrawy

· Tuńczyk w sosie własnym – 2 puszki

· Jaja – 4 szt

· Ogórek zielony – 0,5 kg

· Sałata lodowa – 0,5 szt

· Koperek – 1 pęczek

· Majonez – 1 łyżka

· Przyprawy: sól, pieprz


Sposób wykonania:

1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem

2. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w grubą kostkę

3. Ogórek umyć i pokroić wraz ze skórą w ćwierćplastry

4. Sałatę lodową umyć i pokroić w paski

5. Koperek umyć, osuszyć i drobno pokroić

6. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, dodać majonez i przyprawić do smaku

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com