Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Surówka z czerwonej kapusty



Surówka z czerwonej kapusty – 1 kg potrawy

· Kapusta czerwona – 0,75 kg

· Jabłka – 0,25kg

· Cebula – 1 szt mała

· Oliwa – 1 łyżka

· Sok z cytryny – 0,5 szt

· Przyprawy: sól, cukier


1. Kapustę umyć, poszatkować, gotować od wrzątku 2 minuty tak, aby była ochłonięta w wodzie, odcedzić, ostudzić

2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę

3. Jabłka umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z sokiem z cytryny

4. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą i przyprawić surówkę do smaku

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com