Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Surówka z marchwi i jabłka



Surówka z marchwi i jabłka – 1 kg potrawy

· Marchew – 0,8 kg

· Jabłko – 0,3kg

· Sok z cytryny – 0,5 szt

· Oliwa – 1 łyżka

· Zielona pietruszka – 0,5 pęczka

· Przyprawy: sól, cukier


Sposób wykonania:


1. Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach

2. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z sokiem z cytryny

3. Zieloną pietruszkę umyć, osuszyć, drobno pokroić

4. Wszystkie składniki wymieszać z oliwą, surówkę przyprawić do smaku

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com