Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Surówka z rukoli z pomidorami



Surówka z rukoli z pomidorami koktajlowymi

· Rukola – 1 op (ok. 100g)

· Pomidory koktajlowe – 25 dag

· Pestki dyni – 1 garść

· Oliwa – 3 łyżki

· Ocet winny – 1 łyżka

· Sól


Sposób wykonania:


1. rukolę rozsyp na dużym półmisku lub talerzu

2. Pomidorki przekrój na pół i rozsyp na Rukli

3. Pestki dyni zrumień na suchej patelni i ostudź, następnie rozsyp je na rukoli

4. Oliwę wymieszaj z octem winnym, dodaj szczyptę soli

5. Powstałym Sosem winegret polej surówkę

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com