Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Surówka z sałaty lodowej



Surówka z sałaty lodowej, rzodkiewek i ogórka – 1 kg potrawy

· Sałata lodowa – 1 szt

· Rzodkiewki – 2 pęczki

· Ogórek – 0,5 kg

· Oliwa – 3 łyżki

· Sok z cytryny – 1 łyżka

· Koperek – 1 pęczek

· Sól


1. Sałatę pokrój wąskie paski

2. Rzodkiewki i ogórki pokrój w ćwierćplastry

3. Koperek pokrój drobno

4. Z oliwy i soku z cytryny zrób sos winegret

5. Wszystkie składniki wymieszaj z sosem i posól surówkę do smaku

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com