Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Szakszuka



Szakszuka

· Jaja – 2 szt

· Pomidory – 200g

· Oliwa – 1 łyżeczka

· Czosnek 1 ząbek

· Sól, oregano, bazylia, bazylia świeża

1. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skóry

2. Pomidory pokrój w kostkę

3. Czosnek drobno posiekaj i przeszklij na patelni na rozgrzanej oliwie

4. Dodaj pomidory, sól i przyprawy i przesmaż je ok. 2 min

5. Na pomidory wybij jajka, posól je po wierzchu, przykryj pokrywą i duś ok. 2-3 min aż białko jaj się zetnie

6. szakszukę posyp świeżą bazylią

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com