Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Szaszłyki z kurczaka i cukinii



Szaszłyki z kurczaka i cukinii – 1 kg potrawy

· Udka z kurczaka bez kości – 550g

· Cukinia – 700g

· Oliwa – 1 łyżka

· Sól – 10g

· zioła prowansalskie – 1 łyżeczka

· Patyki do szaszłyków

1. Udka z kurczaka pokroić na kawałki ok. 2x2 cm

2. Cukinię obrać, przeciąć wzdłuż na 4 części, wyciąć komorę nasienną, jeśli jest widoczna

3. Cukinię pokroić na kwałki ok. 2x2 cm

4. Mięso i cukinię wymieszać z oliwą, solą i ziołami prowansalskimi

5. Na patyki nakładać na przemian mięso i cukinię

6. Szaszłyki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 st

7. Piec 15 min

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com