Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Szpinak smażony



Szpinak smażony – 1 kg potrawy

· Szpinak mrożony – 1kg

· Oliwa – 2 łyżki

· Czosnek – 4 ząbki

· Przyprawy: sól, gałka muszkatołowa


Sposób wykonania:


1. Obrać czosnek i drobno posiekać

2. Na patelni rozgrzać oliwę i dodać czosnek, smażyć chwilę do zeszklenia

3. Dodać zamrożony szpinak, smażyć na patelni aż się rozmrozi i odparuje z niego woda

4. Podawać na gorąco

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com