Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Tabbouleh



Tabbouleh – 1 kg potrawy

· Kasza bul gur – 200g

· Woda do ugotowania kaszy – 400g

· Pomidor po usunięciu komory nasiennej– 400g

· Szczypiorek – 1 pęczek

· Zielona pietruszka – 1 pęczek

· Oliwa – 2 łyżki

· Sok z cytryny – 2 łyżki

· Sól, pieprz mielony, cynamon, kolendra świeża, mięta

1. Ugotuj kaszę bul gur od wrzącej wody z dodatkiem soli i przestudź

2. Pomidora pokrój w drobną kostkę

3. Zieloną pietruszkę i szczypiorek drobno pokrój

4. Wymieszaj wszystkie składniki z oliwą i sokiem z cytryny, dopraw do smaku, dodaj posiekaną kolendrę i miętę

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com