Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com

Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Tajskie zielone curry



Tajskie zielone curry – 1 kg potrawy

· Pierś z kurczaka – 500g

· Mleko kokosowe – 400g

· Cebula – 100g

· Pasta zielone curry – 20g

· Olej kokosowy – 1 łyżka

· Sos rybny – 1 łyżka

· Cukier brązowy, sól, sok z limonki

1. Cebulę pokrój w piórka

2. Kurczaka pokrój w kostkę 2x2 cm

3. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj zieloną pastę curry i chwilę przesmaż

4. Następnie dodaj kurczaka i smaż ciągle mieszając do zrumienienia

5. Do kurczaka dodaj mleko kokosowe, sos rybny i duś całość ok. 2 min

6. Na koniec przypraw danie solą, sokiem z limonki i cukrem