Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Tortilla razowa



Tortilla razowa - przepis na 10 placków

  • mąka razowa - 400g

  • woda gorąca - 240g

  • olej - 50g

  • sól - 2 łyżeczki

  • proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki

  1. wszystkie składniki tortilli wyrób w misce dokładnie ręką na gładką masę, podziel ciasto na 10 kęsów i uformuj je w kule, przykryj wilgotną ściereczką i odstaw na ok 30 min

  2. następnie każdą kulę rozwałkuj na okrągły placek o średnicy ok 20 cm w razie potrzeby podsypując mąką

  3. placki smaż na rozgrzanej suchej teflonowej patelni z dwóch stron i odkładaj jeden na drugim

  4. placki możesz wypełniać dowolnym farszem lub nadzieniem na zimno lub na gorąco

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com