Żyj zdrowo - to proste

  • Maria Jagiełło - dietetyk

Zupa krem z buraków



Zupa krem z buraków – 1 kg potrawy

· Buraki – 0,7 kg

· Bulion warzywny – 0,5l

· sól

· Ocet balsamiczny – 2 łyżki

· Jogurt grecki – 4 łyżki


Sposób wykonania:


1. Buraki w skórkach zawiń w folię aluminiową i piecz w temp. 200 st. przez 1 godz w piekarniku

2. Upieczone buraki obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do wywaru jarskiego

3. Blenderem zmiksuj buraki w zupie na gładką konsystencję

4. Dodaj ocet balsamiczny

5. Na koniec w talerzu na porcję zupy nakładaj 1 łyżkę jogurtu greckiego

Poradnia Dietetyczna Warszawa
Aleje Jerozolimskie 49
lokal 32 (klatka III, piętro 3.)

Poradnia Dietetyczna Łódź
ul. Rzgowska 170
gabinet 100 (piętro 1.)

Stworzone przez: yanooshjagiello@gmail.com